Gratis verzending boven € 100,-  (NL, BE, DE, FR)

Over Zilte

Zilte.nl is de webwinkel voor eigenzinnige, vrolijke, persoonlijke en originele producten 

Zilte biedt handgemaakte en 'eerlijke' creaties van 'bescheiden' ontwerpers aan via de webwinkel Zilte.nl. Zo ben ik, inmiddels 10 jaar geleden, begonnen met het verkopen van de logboekjes van de Amerikaanse Katie (Gadanke) en de retro style producten van Leonie (Huisteil creaties).
De missie van Katie om mensen hun eigen verhaal op te laten schrijven, heeft mij geïnspireerd om mijn eigen weg te volgen en vooral te doen wat positief is en gelukkig maakt.
Het enthousiasme van Leonie waarmee ze haar Huisteil creaties tot in perfectie ontwerpt en fabriceert op een fairtrade manier, zorgt voor de onmiskenbare vrolijkheid die retro uitstraalt. Maar ook voor het gevoel een klein beetje bij te kunnen dragen aan een iets mooiere wereld. Dat was het begin van Zilte. 

Een aantal jaar heeft Susan (zie foto) mij bijgestaan in drukke tijden en met het maken van prachtige Zilte atelier items als tassen, etuis en kussens. Sinds 2018 ben ik weer een éénvrouwzaak en is Susan weer mijn beste vriendin.     

Alle artikelen bij Zilte zijn geselecteerd op eigenzinnigheid en vrolijkheid. Artikelen met een positieve waarde, zoals; de prachtige gezeefdrukte knuffels van Jane Foster uit de UK, de originele kaarten van Fleur en Tessa M. de Graaf, de prachtige patronen op de washi tape van Kamoi MT en de tijdloze prints van W:form. Ook biedt Zilte plek voor kunst van lokale kunstenaars, zoals de schalen van Judith Janssen en verder vind je bij ons allerlei fijne spullen die wij niet kunnen laten liggen en jou dus niet willen onthouden. Zoals de prachtig ontworpen producten van Mr. & Mrs. Clynk, de kleurrijke artikelen van Mini Labo, de design-waardige wekkers van Ging-ko en de bloemenpers van Studio Carmela Bogman.    

Op 1 juli 2020 zijn wij verhuist van de Bierkade naar de Korte Vondelstraat. Z
ilte is geen fysieke winkel maar je kunt je bestelling wel op de Korte Vondelstraat 7 ophalen als je in de buurt bent of woont. 
Zilte heeft alles op voorraad mits anders aangegeven. Dus op elke werkdag voor 16:00 besteld, wordt morgen door de postbode bij je bezorgd. (In drukke tijden als Sinterklaas en Kerst kan het langer duren omdat PostNL dan soms iets meer tijd nodig heeft om te bezorgen)   

Wil je op de hoogte worden gehouden van Zilte's belevenissen, nieuwe aanwinsten of leuke acties? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, lees mijn blog
en/of volg Zilte via Facebook, Instagram of Pinterest 

Ik waardeer je mening. Dus heb je suggesties, tips, opmerkingen of aanvullingen? Laat het mij weten. 

 
Geniet, Simoon